Workshop ‘Drie jaar convenant robuuste aardappelrassen: hoe nu verder?’

Workshop op de Biokennisweek, op vrijdag 22 januari 2021 van 13.00 tot 13.30 uur

Drie jaar geleden tekende de biologische aardappelsector het convenant versnelde transitie naar robuuste aardappelrassen. Nu, drie jaar later, zijn de robuuste rassen gemeengoed. Zijn er nieuwe afspraken nodig om de behaalde resultaten te waarborgen? Welke stappen moeten er nog gezet worden in het rassenpakket en wat kunnen telers bijdragen aan het behoud van de resistenties?

Geert Kessel (WUR) presenteert de onderzoeksresultaten uit de demovelden met robuuste aardappelrassen waarin hij laat zien of nieuwe phytophthorastammen zich in Nederland lijken te vestigen. Door het aanpassingsvermogen van phytophthora is resistentiemanagement essentieel en is doorontwikkeling van het robuuste rassenpakket noodzakelijk.

Het hele programma van de biokennisweek vindt u op www.bio-beurs.nl/Programma/programma-overzicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s